Колективний договір «Запоріжсталі» за підсумками 2019 року визнано найкращим серед підприємств Запорізького регіону з чисельністю працівників понад 10 тисяч.

 

Диплом і пам’ятний знак за перемогу в рейтингу Запорізької обласної ради профспілок серед підприємств та установ області Генеральному директору «Запоріжсталі» Олександру Мироненку вручили Президент ЗОСПП «Потенціал» Олександр Головко та голова Запорізького обласного комітету профспілки металургів і гірників України Валерій Сєдов.

2019 року комбінат повністю виконав усі гарантії щодо медичного обслуговування, оздоровлення працівників, підтримки ветеранів, виплати всіх видів матеріальної допомоги, надання адресної допомоги соціально незахищеним категоріям населення, які пов’язані з підприємством. Загальна сума витрат комбінату на виконання гарантованих соціальних зобов’язань колективного договору становить понад 400 млн гривень.

Соціальний пакет «Запоріжсталі» традиційно залишається найбільш широким серед усіх підприємств галузі в Запорізькому регіоні. Комбінат профінансував пільгове оздоровлення працівників, їхніх родин і ветеранів підприємства в здравницях України. 2019 року на це комбінат виділив 24 млн гривень.

Витрати підприємства на медичне обслуговування співробітників у лікувальних установах Запоріжжя, а також на медикаментозне забезпечення процесу лікування становлять понад 17 млн гривень.

На реалізацію індивідуального соціального пакету «Мій вибір» з жовтня 2018 року по жовтень 2019 року комбінат направив понад 62 млн грн. Найбільш затребуваними у запоріжсталівців були опції медичного страхування, оплати мобільного зв’язку, спортивні абонементи, а також програми дозвілля для дітей.

Пріоритетним для підприємства залишається створення гідних умов праці та робочого побуту. 2019 року комбінат виділив понад 70 млн гривень для ремонту приміщень за програмою «Робочий побут». Середня заробітна плата на комбінаті за рік зросла більш ніж на 25% і продовжує утримувати лідируючі позиції в галузі.

Одним з основних напрямків соціальної політики комбінату є робота з молоддю, спрямована на адаптацію, професійне зростання і розвиток співробітників. За звітний період молодим сім’ям видано 187 безвідсоткових позик на загальну суму понад 5,5 млн гривень. 2019 року було проведено 96 соціально-культурних заходів, зокрема огляди, конкурси, конференції, а також волонтерські та екологічні акції.

Нагадаємо, колективний договір комбінату «Запоріжсталь», починаючи з 2012 року, — щорічний переможець конкурсу серед підприємств Запорізької області з чисельністю співробітників понад 10 тисяч. «Запоріжсталь» продовжує виконання колективного договору 2020 року, підбиті підсумки за перше півріччя.

Група Метінвест визнана найпривабливішим роботодавцем в галузі металообробки та гірничодобувної промисловості України. Про це свідчать дані незалежного міжнародного дослідження привабливості бренду роботодавця Randstad Employer Brand Research, Україна — 2020. Метінвест серед перших в топ-100 кращих роботодавців України за версією журналу «ТОП-100. Рейтинги найбільших» і в лідерах рейтингу кращих роботодавців України журналу«Фокус».