Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського передала 1610 медичних наборів чотирьом запорізьким медичним закладам. На придбання життєво важливих медикаментів Група Метінвест спрямувала близько 700 тисяч гривень.

«Зараз ми не виробляємо метал, але ми не сидимо без роботи у такий складний час для всіх нас і нашої України. Компанія Метінвест розгорнула справжній гуманітарний фронт: ми збираємо та перевозимо гуманітарну допомогу українцям, організовуємо прихисток для вимушених переселенців. Окрім того, Метінвест допомагає лікарням Запоріжжя медичними препаратами першої необхідності для порятунку життів. Усі наші сили та можливості сконцентровані на підтримці один одного і України», – зазначив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі, генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Олександр Мироненко.

17 березня 2022 року набори з медикаментами для комплектування операційних, перев’язувальних та маніпуляційних палат отримали чотири міські лікарні Запоріжжя. Медичні набори містять найнеобхідніші лікарські засоби та приладдя: хірургічний інструмент та витратні матеріали, засоби для інтубації, антибіотики, знеболювальні, розчини для внутрішньовенного вливання, кровоспинні та антикоагулянти, а також засоби індивідуального захисту для медиків. Склад медичних наборів був визначений у координації з Міністерством охорони здоров’я України згідно з потребами місцевих медичних закладів.

Нагадаємо, 11 березня волонтери «Молодь Метінвест» також передали запорізькому пологовому будинку медикаменти для породіль та малят. Медичні набори містили препарати для інтенсивної терапії, внутрішньовенні системи та катетери, інше.