Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів»

6 000 продуктових наборів для жителів Харкова сформували у Центрі координації гуманітарної місії Метінвесту в Запоріжжі, що працює на базі комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського.

«Гуманітарний штаб, створений на базі «Запоріжсталі», продовжує свою роботу. Через руки наших волонтерів пройшли сотні тонн гуманітарного вантажу. Продуктові набори системно надходять до міст, які найбільше постраждали від війни. Чергову партію гуманітарної допомоги від Фонду Ріната Ахметова ми відвантажили для Харкова – міста, яке героїчно стримує натиск окупантів. Це реальна допомога та підтримка тисяч українців у важкі часи, яку ми надаватимемо і надалі», – зазначив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвесту у Запоріжжі, генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Волонтери «Запоріжсталі» зібрали гуманітарні набори першої потреби з продуктів харчування тривалого зберігання: борошно, макарони, цукор, тушковане м’ясо, паштет і печиво.

23 березня гуманітарна допомога вирушила до міста-героя. Набори передаватимуть переважно людям, які найбільше постраждали від війни, зокрема тим, хто через обстріли змушений жити у метро Харкова. Контролюватимуть видачу наборів представники місцевої влади.

Загалом Фонд Ріната Ахметова передає 100 тисяч продуктових наборів для мешканців Східної України.

Нагадаємо, за 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 млн осіб, із них 3,5 млн були врятовані на Донбасі.