Війна в Україні триває. Доки окупантська навала руйнує наші міста та вбиває і військових, і цивільних, Україна демонструє усьому світу надлюдський опір, силу стояти, вистояти, перемогти і відновитися.

Над відновленням країни і вітчизняної вапнякової галузі працюємо зараз і ми. Наразі Українська асоціація вапняної промисловості під головуванням Михайла Корилкевича та під керівництвом його команди розробляє нову стратегію розвитку асоціації. Вона передбачає три напрямки:

  • розширення міжнародних відносин,
  • роботи з органами місцевого самоврядування
  • поглиблення співпраці з членами УАВП

На кожному із вказаних напрямків ми уже проводимо певні дії та напрацювання.

Зокрема, 9 травня, за особистої домовленості президента УАВП Михайла Корилкевича відбулася зум-зустріч із президентом Світової асоціації вапна (ILA) Полом Еллісом. Нагадаємо, що УАВП з 2013 року стала офіційним членом ILA.

Щоб задовольнити вимоги цієї Стратегії, команда УАВП планує розробити «Центр підтримки України» за підтримки Міжнародних асоціацій вапна (ILA, Eula та ін.).  Зокрема, 9 травня на віртуальній зустрічі деталі цієї стратегії були представлені Полу Еллісу, президенту Світової асоціації вапна (ILA). До зустрічі долучилися не лише президенти української та світової асоціацій. Участь брали також Юрій Фрідман, директор з продажу та маркетингу ПрАТ «Новотроїцьке рудоуправління» і за сумісництвом директор із розвитку УАВП, консультант асоціації зі стратегії Максим Швець, а також представник УАВП у Західному регіоні Олег Місюк. Президент ILA дуже підтримав ці ідеї і розглянув, як ILA може допомогти. Наступним кроком цієї ініціативи та темою наступної зустрічі стане обговорення етапів створення та принципів функціонування такого центру.

В умовах війни, що триває, наш обов’язок – стабілізувати вапнякову галузь і тим самим допомогти у відбудові України та відродженні української економіки. У нашій асоціації є команда співробітників, які готові координувати роботу, спрямовану на відновлення економіки країни. Швидке відновлення бізнесу сприяє захисту нашої держави від агресора та відновленню держави і промисловості після закінчення війни.