Другий рік поспіль Фонд Ріната Ахметова спільно з Групою Метінвест надає допомогу медичним установам країни у боротьбі з коронавірусом та безоплатно постачає кисень до лікарень регіонів присутності підприємств компанії.

У зв’язку зі стрімким зростанням захворюваності на COVID-19 та дефіцитом кисню від основного постачальника у відповідь на звернення чотирьох регіонів України керівництво Групи Метінвест ухвалило рішення про допомогу Харківській, Київській, Чернігівській та Херсонській областях з постачанням життєво необхідного газу до медичних установ. З 18 жовтня підприємствами компанії до лікарень чотирьох областей України вже відвантажено 230 тонн рідкого кисню.

Кисень для медиків Харківської області нададуть металургійні комбінати Запоріжсталь та Азовсталь, а також Дніпровський коксохімічний завод. На сьогоднішній день із 260 тонн уже поставлено 180 тонн необхідного для підтримки, відновлення та одужання коронавірусних хворих на газ.

Допомога від меткомбінату Азовсталь у розмірі 20 тонн кисню вже отримала Київська міська клінічна лікарня №6, ще 20 тонн життєво необхідного газу надіслано Чернігівській міській лікарні. Загалом у жовтні компанія передасть медустановам Київської та Чернігівської областей 60 та 30 тонн рідкого кисню відповідно. Лікарням Херсонської області 500 тонн рідкого кисню поставить ММК імені Ілліча.

Наш головний союзник у боротьбі з пандемією – швидкість реакції на потреби медиків. По всій країні зростає кількість хворих на коронавірус і наявність кисню в лікарнях має першочергове значення для їх подальшого одужання. Сподіваємося, що оперативність наших дій, готовність усіма силами допомагати медикам дозволить зупинити поширення коронавірусу та зберегти життя та здоров’я українців.

— Юрій РИЖЕНКОВ, генеральний директор Групи Метінвест.

Зараз, як ніколи, система охорони здоров’я зазнає величезного навантаження і підприємства Групи Метінвест продовжують надавати підтримку регіонам присутності. Так ММК імені Ілліча безоплатно та в повному обсязі забезпечує життєво необхідним киснем медустанови Маріуполя та Покровська. Усього з січня по 24 жовтня передано 653,2 тонни рідкого та 166,5 тис. кубометрів газоподібного кисню.

Нагадаємо, з початку пандемії інвестиції Групи Метінвест у будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури медустанов у Маріуполі становили понад 72 млн грн, що дало можливість облаштувати майже 700 лікарняних ліжок із прямою подачею кисню.