Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест продовжує безкоштовно передавати сертифікований медичний кисень до медзакладів по всій Україні для порятунку життів хворих на COVID-19. Лише за жовтень комбінат відвантажив близько 1200 тонн рідкого кисню до лікарень у Запорізькій, Дніпропетровській, Київській, Житомирській, Харківській, Херсонській, Донецькій областях.

«З квітня, коли «Запоріжсталь» розпочав відвантаження кисню, ми відправили до різних областей України 2300 тонн життєво важливого лікарського засобу для порятунку людей. І половину цих обсягів – 1200 тонн – «Запоріжсталь» відвантажив у жовтні. Це як ніколи точно відображає гостру потребу лікарень у кисні, їхню завантаженість важкими хворими та реальну ситуацію за дверима реанімаційних відділень. Як і в перші дні пандемії, металурги «Запоріжсталі» підтримуватимуть медиків на передовій боротьби з COVID-19 до повної перемоги», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Нагадаємо, у квітні цього року «Запоріжсталь» Групи Метінвест отримав реєстраційне свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України на виробництво рідкого кисню для використання його як медичного лікарського засобу. З цього моменту комбінат розпочав передачу кисню до медичних закладів Запорізької області на безоплатній основі. На даний момент жовтень є найбільш піковим місяцем відвантаження кисню на адресу медзакладів: комбінат щодобово передавав запорізьким міським лікарням та обласній інфекційній клінічній лікарні до 25 тонн кисню, ще до 45 тонн — медзакладам інших областей.

Наразі Група Метінвест відвантажує лікарням у середньому близько 80 тонн кисню на добу. Одна тонна кисню допомагає вижити приблизно ста пацієнтам. Таким чином, завдяки кисню, виробленому Групою Метінвест, щодня підтримуються життя 8000 українців.

2021 року Група Метінвест відзначає 15-річчя від дня заснування. Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Загалом, за 15 років свого існування Метінвест направив близько 350 мільйонів гривень у сферу охорони здоров’я. Зокрема, лікарні Запоріжжя, Маріуполя, Авдіївки та Покровська отримали нові кисневі станції, які сьогодні стабільно працюють і рятують життя, а Метінвест безкоштовно передає їм кисень.