Запорізькі підприємства Метінвесту за 9 місяців 2021 року перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 4 млрд гривень, що майже вдвічі перевищує рівень податкових відрахувань за аналогічний період 2020 року (2,3 млрд гривень за 9 місяців 2020 року).

«Стійкий розвиток територій неможливий без стабільної роботи бізнесу, яка відображається у податкових відрахуваннях. У вкрай складний період підприємства Метінвесту в Запоріжжі не лише на чверть наростили обсяг перерахованих до місцевих бюджетів податків – до 784 мільйонів гривень за 9 місяців цього року. Ми реалізуємо найважливіші соціальні та культурні ініціативи в регіоні та продовжуємо інвестувати у його розвиток», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Збільшити обсяг податкових відрахувань до бюджетів України та Запорізького регіону в кризовий період вдалося за рахунок сприятливої ​​кон’юнктури ринків у першій половині 2021 року, зростання заробітної плати працівників та, відповідно, зростання відрахувань податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

Зазначимо, Група Метінвест є відповідальним платником податків. За 15 років свого існування Група виплатила до бюджетів різних рівнів 165 млрд гривень, що забезпечує місцеві громади ресурсами для розвитку.

Нагадаємо, Група Метінвест з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств у 2020 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів 22,1 млрд грн податків і зборів, що на 5% вище поза минулорічного рівня. Тоді Група Метінвест ухвалила рішення відмовитися від податкових канікул, передбачених законом № 3220 «Про внесення змін до Податкового Кодексу України» для підтримки бізнесу в період дії карантинних заходів проти коронавірусу.