Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест із квітня до грудня 2021 року включно безкоштовно передав 4441 тонну сертифікованого медичного кисню до медзакладів по всій Україні для порятунку життів хворих на COVID-19.

Протягом 2021 року рідкий медичний кисень «Запоріжсталі» на безоплатній основі отримали понад 30 лікарень у Запорізькій, Дніпропетровській, Сумській, Київській, Житомирській, Харківській, Херсонській, Донецькій, Луганській, Миколаївській та Хмельницькій областях. Піковим місяцем відвантаження став листопад, коли обсяг відправленого медикам кисню «Запоріжсталі» становив близько 1400 тонн.

«Тисячі хворих на COVID-19 в Україні потребували кисневої підтримки. «Запоріжсталь» Метінвесту доклав надзусилля, щоб забезпечувати їх життєво необхідним медичним засобом. У пікові періоди ми відвантажували кисень у режимі 24/7, без жодних затримок – робили все, що від нас залежить, щоб подолати пандемію та врятувати життя людей. У 2022 році ми продовжимо забезпечувати медзаклади безплатним киснем виробництва «Запоріжсталі», – зазначив Генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест Олександр Мироненко.

Найбільші обсяги медичного кисню за весь період відвантаження його комбінатом отримали міські лікарні Запоріжжя та обласна інфекційна лікарня – понад 2500 тонн. Нагадаємо, Запорізька обласна інфекційна клінічна лікарня – опорна COVID-лікарня області, де «Запоріжсталь» та Метінвест за підтримки Фонду Ріната Ахметова профінансували будівництво сучасної кисневої станції, а також виконали капітальний ремонт відділення, яке раніше постраждало від пожежі.

Крім «Запоріжсталі», ще три підприємства Групи Метінвест безкоштовно надають кисень для потреб лікарень України. Починаючи з жовтня, коли в Україні виник гострий дефіцит кисню, Група Метінвест на прохання Міністерства охорони здоров’я розширила географію поставок кисню для лікування хворих на COVID-19. Підприємства компанії, зокрема «Запоріжсталь», безкоштовно відвантажували кисень у 110 лікарень 17 областей України. За жовтень-грудень 2021 року підприємства Метінвесту відвантажили лікарням країни 5529 тонн кисню. Метінвест забезпечує лікарні країни кожною четвертою тонною кисню. Одна тонна кисню закриває потреби близько ста пацієнтів.

Нагадаємо, у квітні 2021 року «Запоріжсталь» Групи Метінвест отримав реєстраційне свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України на виробництво рідкого кисню для використання його як медичного лікарського засобу. Тоді комбінат почав передавати кисень до медичних заклади Запорізької області на безоплатній основі.