«Запоріжсталь» Групи Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова передали медикам Запорізько-го військового госпіталю обладнання та медикаменти для надання невідкладної медичної допо-моги людям, які постраждали внаслідок воєнних дій. Вартість комплексу обладнання та хірургіч-них інструментів для операційного блоку становить приблизно 2,5 мільйона гривень.

3 травня Запорізький військовий госпіталь отримав сучасне медичне обладнання для операційного відді-лення. «Запоріжсталь» Групи Метінвест передав лікарні систему киснепостачання, апарат для анестезії, відеоларингоскоп, апарат підігріву крові та інфузійних розчинів, апарат BIS-моніторингу, високочастотний електрохірургічний апарат, електрокардіограф та кисневий концентратор. Перелік медичної техніки для госпіталю був визначений відповідно до потреб закладу, а також у координації з Міністерством охорони здоров’я України.

«Наші медики – справжні герої, які щоденно ведуть боротьбу за життя тисяч українців, що стали жертва-ми цієї війни. Як і у військових, у них свій фронт, зі своїми викликами та подвигами. Компанія Метінвест докладає максимальних зусиль, аби підтримати лікарів у боротьбі за порятунок життів», – зазначив го-лова Центру координації гуманітарної місії Метінвесту у Запоріжжі, Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Додатково для забезпечення потреб госпіталю «Запоріжсталь» Групи Метінвест в координації Фондом Ріната Ахметова у рамках гуманітарного проєкту «Рятуємо життя» передав матеріали для комплектуван-ня операційних: стерильні інструменти, перев’язочні та шовні матеріали, предмети індивідуального захи-сту лікарів тощо.

Нагадаємо, раніше Група Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова придбали життєво важливі меди-каменти для надання невідкладної медичної допомоги людям, які постраждали внаслідок воєнних дій. Сукупно за останні два місяці Група Метінвест передала лікарням міст присутності – Запоріжжя, Кам’янського, Кривого Рогу та Покровська – медикаментів та обладнання на понад 50 млн гривень.