У 2022 році комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест освоїв виробництво нового виду холоднокатаного рулонного прокату подвійної маси без зварного шва. Першу партію нової продукції об’ємом 3600 тонн вже відвантажено європейському замовнику. 

У квітні 2022 року комбінат «Запоріжсталь» на замовлення європейської компанії-споживача освоїв виробництво прокату подвійної маси без зварного шва всього за 14 діб. Фахівці комбінату застосували технологію гарячої прокатки рулонів товщиною 4 мм подвійної маси з подальшою прокаткою металу в цеху холодної прокатки до товщини 1,5-2,0 мм. Комбінована технологія прокатки дозволила досягти необхідних технічних характеристик металу, а також скоротити витрати металу на усіх переділах.

Нова сталева продукція «Запоріжсталі» відповідає високим вимогам міжнародних стандартів якості. Всі необхідні випробування на відповідність вимогам стандартів проводилися у власній акредитованій лабораторії комбінату. Висока якість продукції підтверджена і з боку замовника. На сьогодні підприємство вже відвантажило 3600 тонн нового виду прокату, який використовуватиметься у будівельної галузі.

Нагадаємо, у 2021 році «Запоріжсталь» розширив продуктовий портфель шляхом освоєння виробництва гарячекатаного рулону з мікролегуванням бором, а також г/к рулону з новим чечевичним рифленням за типорозмірами 3,0-3,9 х 1050-1250 мм. Сортамент «Запоріжсталі» поповнив гарячекатаний рулонний прокат марок SAE 1006, DD11 та ASTM A36. Освоєно виробництво холоднокатаних рулонів з давальницької заготовки марки сталі DC01 з шириною 1500 мм з кромкою, розширено розмірний сортамент холоднокатаного рулонного прокату марки DC01. Загалом за 2021 рік клієнтам відвантажено понад 17 тис. тонн нових видів гарячекатаного та холоднокатаного рулонного прокату. Нова продукція «Запоріжсталі» використовується у будівельній галузі, машинобудуванні, трубній промисловості та побутовому секторі.

Зазначимо, металургійні підприємства Групи Метінвест у 2021 році розпочали виробництво 54 нових видів продукції. Найбільше нових продуктів у 2021 році освоєно в сегменті товстолистового та гарячекатаного рулонного прокату. Також новинки з’явилися в категоріях сталевих напівфабрикатів, холоднокатаного рулону, сортового прокату та оцинкованого рулону.