«Запоріжсталь» Групи Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова передав медикам Запорізького військового госпіталю хірургічне обладнання та ліки для комплектації операційного відділення на 8 млн гривень. Загальна вартість хірургічних інструментів, медикаментів та обладнання, переданих бізнесами SCM Ріната Ахметова для потреб госпіталю з початку війни, складає 10,5 млн гривень.

[vc_single_image image=”148910″ img_size=”large”]

«У ці надважкі часи для нашої країни українці продемонстрували всьому світу, що таке справжня єдність. Заради спільної мети бізнес, громадяни та вся країна загалом об’єдналися в одне ціле, щоб протистояти ворогові. Поки наші лікарі цілодобово рятують життя українців в умовах війни, ми всіляко підтримуємо їх у тилу та забезпечуємо ліками та медичним обладнанням. Впевнений, що ця підтримка допоможе зберегти життя та здоров’я наших захисників та полегшити їх реабілітацію у майбутньому», – зазначив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвесту у Запоріжжі, Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

23 травня Запорізький військовий госпіталь отримав сучасне медичне обладнання для операційного відділення. «Запоріжсталь» Групи Метінвест передав лікарні два операційні столи, дві комплексні електрохірургічні системи з необхідними витратними матеріалами, пристрій для візуалізації вен та 1000 одиниць хірургічних аспіраторів. Для комплектування операційного відділення також передано близько 17 тисяч одиниць медикаментів. Сукупна вартість придбаного обладнання та ліків становить близько 5 млн гривень. Перелік медичної техніки та ліків для госпіталю був визначений відповідно до потреб закладу, а також у координації з Міністерством охорони здоров’я України.

[vc_single_image image=”148913″ img_size=”large”]

Додатково в рамках гуманітарного проєкту «Рятуємо життя», заснованого Групою Метінвест спільно з ДТЕК у координації з Фондом Ріната Ахметова, госпіталь отримав матеріали для комплектування операційних: близько 650 одиниць хірургічних витратних матеріалів та інструментів на суму більше 3 млн гривень.

Нагадаємо, на початку травня «Запоріжсталь» Групи Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова передали медикам Запорізького військового госпіталю обладнання та медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги вартістю 2,5 мільйона гривень.